Qui som i què fem

Som un grup de pares, mares, docents, investigadores i ciutadanes que volem contribuir a que el país es prengui seriosament la segregació escolar. Creiem que la segregació ens perjudica a tots perquè va en contra de la igualtat d’oportunitats, perquè empantana el nostre viure junts, perquè en dificultar que moltes persones persegueixin els seus somnis, aquests es perden per al conjunt del país.

Una societat forta ha de ser diversa, però també dinàmica i oberta. Amb les barreres que hem creat durant la darrera dècada estem anant en la direcció contrària. Per tal que tothom pugui sentir-se part del projecte col·lectiu cal que aquest sàpiga encabir, respectar i engrescar a tothom; cal, en altres paraules, una societat justa, equitativa i acollidora. Un dels mecanismes més forts i eficaços per aconseguir-ho és l’escola, i amb escoles fortament separades per origen socioeconòmic i nacional això és impossible.

Per això volem fer visible la segregació, la inhibició continuada de tots nosaltres i de les administracions davant la segregació escolar i els errors analítics en els discursos públics i privats sobre la qüestió. Per això, per estimular un pensament rigorós sobre el nostre sistema educatiu i la segregació escolar, ens proposem posar a l’abast de qui hi estigui interessat la recerca, les reflexions i les pràctiques que existeixen sobre el tema arreu del món i, també, les nostres anàlisis crítiques sobre les mesures, les polítiques i les experiències al nostre país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: